olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Zupa kalafiorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zupa kalafiorowa odpowiednio przyprawiona może zaskoczyć nawet największych jej przeciwników i zaskarbić sobie ich gusta.

Zupa kalafiorowa

Składniki:

Zupa kalafiorowa

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa kalafiorowa
Mięso umieszczam w garnku, zalewam zimną wodą, dodaję ziele angielskie i gotuję całość na niewielkim ogniu. Wywar odcedzam, po czym dodaję do niego oczyszczone i pokrojone w kostkę ziemniaki i marchewkę i podzielonego na różyczki kalafiora oraz kawałki mięsa. Następnie całość gotuję do momentu miękkości warzyw. Zupę łączę ze śmietaną rozrobioną w niewielkiej jej ilości i doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.

Tagi:

kalafior