sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Zupa kalafiorowa 26

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczna i prosta zupa. Polecam

Zupa kalafiorowa 26 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa kalafiorowa 26

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa kalafiorowa 26
Kalafiora myjemy, dzielimy na mniejsze różyczki. Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Skrzydełko płukamy. Do garnka wlewamy wodę dodajemy skrzydełko, ziele angielskie, liść laurowy i gotujemy około 30 minut. Następnie dodajemy warzywa i gotujemy do miękkości. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Śmietanę mieszamy z łyżką zupy i dodajemy do całości. Zagotowujemy zupę. Smacznego
Zupa kalafiorowa 26
Warzywa obieramy, myjemy i kroimy w kostkę.
Zupa kalafiorowa 26
Warzywa dodajemy do wywaru i gotujemy do miękkości.