Sposób przygotowania:
Zupa kalafiorowa Eli z bobem
Udko umyć,włożyć do dużego garnka,zalać wodą,dodać sól,ziele angielskie,liście laurowe i zagotować. Bób umyć,zalać wrzącą osoloną wodą i gotować kilka minut do miękkości. Ugotowany bób odlać,przelać zimną wodą i obrać z łupinek. Kalafior umyć i podzielić na różyczki. Liśćie i głąb kalafiora pokroić. Jarzyny obrać,umyć i pokroić w drobną kostkę. Ziemniaki obrać,umyć i pokroić w kostkę. Koperek i natkę pietruszki umyć,osuszyć i posiekać. Do wywaru dodać jarzyny,ziemniaki,kalafior i gotować do miękkości. Ugotowane udko wyjąć z zupy. Mięso oddzielić od kości i skóry. Mięso z udka pokroić i dodać do zupy. Do zupy dodać obrany bób i jeszcze chwilę gotować. Do gotowej zupy dodać pokruszony makaron i koperek z natką. Zupę doprawić maggi do smaku. Smacznego!