Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Zupa kalafiorowa z cukinią i jaglanką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Przepyszna zupa z dużej ilości młodych warzyw, sycąca dzięki jaglance. Smakiem dominuje tutaj kalafior, którego lubi cała rodzina.

Zupa kalafiorowa z cukinią i jaglanką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa kalafiorowa z cukinią i jaglanką

 

Sposób przygotowania:

Zupa kalafiorowa z cukinią i jaglanką
Ziemniaki i marchew obrać, umyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka, zalać wodą, lekko osolić. Dodać liść laurowy, groszek mrożony i kaszę. Na patelni na oliwie zeszklić cebulę, dodać posiekany seler i czosnek. Przesmażyć. Cukinię wyszorować, odciąć końce, nie obierać, pokroić w kostkę. Wrzucić na patelnię, wymieszać i chwilę smażyć razem. Kalafior oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do zupy wraz z zawartością patelni. Gotować do miękkości warzyw. Zupę doprawić do smaku solą morską i białym pieprzem.
Zupa kalafiorowa z cukinią i jaglanką
Ziemniaki i marchew obrać, umyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka, zalać wodą, lekko osolić. Dodać liść laurowy, groszek mrożony i kaszę.
Zupa kalafiorowa z cukinią i jaglanką
Na patelni na oliwie zeszklić cebulę, dodać posiekany seler i czosnek. Przesmażyć.
Zupa kalafiorowa z cukinią i jaglanką
Cukinię wyszorować, odciąć końce, nie obierać, pokroić w kostkę.
Zupa kalafiorowa z cukinią i jaglanką
Wrzucić na patelnię, wymieszać i chwilę smażyć razem. Kalafior oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do zupy wraz z zawartością patelni. Gotować do miękkości warzyw.