Sposób przygotowania:
Zupa kalafiorowa z kaszą manna
Do garnka wlewamy ok 2 litry wody. Wkładamy umyta ćwiartkę kurczaka i gotujemy ok 20 min. Następnie solimy do smaku. Dodajemy pokrojone w kosteczkę ziemniaki i starta na dużych oczkach marchewkę.
Kalafior kroimy w różyczki dodajemy do zupy. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy kasze manna. Mieszamy i zagotowujemy. Dolewamy śmietanę. Zagotowujemy. Dodajemy pokrojona zieleninę.
Kalafior kroimy w różyczki dodajemy do zupy. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy kasze manna. Mieszamy i zagotowujemy. Dolewamy śmietanę. Zagotowujemy. Dodajemy pokrojona zieleninę.