11ewa

11ewa

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Zupa kalafiorowa z kukurydzą i groszkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna i zdrowa zupa kalafiorowa z dodatkiem wielu warzyw

Zupa kalafiorowa z kukurydzą i groszkiem

Składniki:

Zupa kalafiorowa z kukurydzą i groszkiem

 

 

  • 4l wody
  • 500 g kości wieprzowych i 3 skrzydełka kurze
  • 1 kostka warzywna
  • śmietana 12 % (250 g)

 

Sposób przygotowania:

Zupa kalafiorowa z kukurydzą i groszkiem
Przygotować wywar: Do wody dodać kości i skrzydełka i zagotować. Dodać seler i pietruszkę. Gotować razem ok 20 min. W tym czasie przygotować ziemniaki i marchew, krojąc je w drobną kostkę. Po upływie 20 min dodać i gotować razem kolejne 20 min, razem z przyprawami (pieprz, ziele i liść) Kalafiora dzielimy na małe różyczki dodajemy do całości. Po 10 min wyjmujemy kości i skrzydełka, dodajemy groszek i kukurydzę. Po zagotowaniu dodajemy kostkę oraz zaprawiamy zupę śmietaną. Na koniec można zupę dosolić. Smacznego!:)