Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Zupa kalafiorowa zabielana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zupa prosta w przygotowaniu, ale za to bardzo smaczna.

Zupa kalafiorowa zabielana Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa kalafiorowa zabielana

 

Sposób przygotowania:

Zupa kalafiorowa zabielana
Kość myjemy, przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą, dodajemy przyprawy i gotujemy wywar. Do wywaru dodajemy oczyszczone i pokrojone warzywa( ziemniaki, marchewki i pietruszkę) i gotujemy do miękkości. Po około 30. minutach dodajemy podzielonego na różyczki kalafiora i gotujemy dalej około 15 minut. Zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem, Vegetą i zabielamy śmietaną. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
Zupa kalafiorowa zabielana
Na kości gotujemy wywar dodając przyprawy.
Zupa kalafiorowa zabielana
Następnie do wywaru dodajemy pokrojone warzywa.
Zupa kalafiorowa zabielana
Gdy warzywa będą miękkie dodajemy kalafior.

Tagi:

kalafior