-AGULINA-

-AGULINA-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 190]

Zupa z białej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak szczerze to rzadko robię zupy. Ta zupa zniknęła błyskawicznie. Więcej czasu zajęło mi jej przygotowanie. Polecam !

Zupa z białej kapusty Więcej zdjęć (8)

Składniki:

Zupa z białej kapusty

 

Sposób przygotowania:

Zupa z białej kapusty
Kapustę myjemy i kroimy. Wrzucamy do garnka. Zalewamy gorącą wodą i blanszujemy około 5 minut. Po tym czasie wodę z kapusty zlewamy. Cebulę obieramy ze skórki i kroimy na pół, a następnie w plasterki. Podsmażamy na rozgrzanym oleju.

Boczek kroimy w kostkę i dorzucamy do cebuli. Marchewki obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Dodajemy do cebulki z boczkiem. Podsmażone warzywa dodajemy do garnka z kapustą. Zalewamy 2 litrami wody. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy 3 liście laurowe, kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu ziarnistego.

Kiedy woda zacznie się gotować do garnka wrzucamy 1 kostkę rosołową. Gotujemy około 20 minut. Ziemniaki obieramy ze skórki. Kroimy w większą nieregularną kostkę i wrzucamy do zupy. Gotujemy jeszcze do miękkości ziemniaków.
Zupa z białej kapusty
Kapustę umyć i pokroić.Wrzucić do garnka z gorącą wodą. Zblanszować.
Zupa z białej kapusty
Cebulę obrać ze skórki,przekroić na pół i pokroić w plasterki.Wrzucić na rozgrzany olej.
Zupa z białej kapusty
Boczek pokroić w kostkę. Dodać do cebuli.
Zupa z białej kapusty
Cebulę z boczkiem podsmażyć na rozgrzanym oleju.
Zupa z białej kapusty
Marchewkę obrać i pokroić w plasterki . Dodać do boczku z cebulką .
Zupa z białej kapusty
Ziemniaki obrać i pokroić w większą kostkę .
Zupa z białej kapusty
Zupę gotować do miękkości ziemniaków.

Tagi:

zupy kapusta