misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Zupa kartoflana z bazylią i parmezanem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

polecam zupę kartoflaną z bazylią i parmezanem....

Zupa kartoflana z bazylią i parmezanem

Składniki:

Zupa kartoflana z bazylią i parmezanem

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa kartoflana z bazylią i parmezanem
Do zimnej wody wkładamy pokrojone w gruba kostkę ziemniaki, solimy. Dorzucamy opłukane, pokrojone pory, fasolkę szparagową, świeże pomidory obrane ze skórki i pokrojone w kostkę, cukinię pokrojoną w grube plastry, gdy wszystkie warzywa zaczną mięknąć, zdejmujemy garnek z ognia. Pieprzymy świeżo zmielonym pieprzem. Wciskamy czosnek i wsypujemy cały pęczek pociętej świeżej bazylii. Odstawiamy na pół godziny, po czym ponownie podgrzewamy. Ser podajemy osobno.

Tagi:

cukinia