aninka

aninka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 194]

Zupa kaszowa z tartymi jarzynkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna zupka z jarzynami

Zupa kaszowa z tartymi jarzynkami

Składniki:

Zupa kaszowa z tartymi jarzynkami

 

  • 40 dkg żeberek wieprzowych
  • 1 marchew
  • 1/2 pietruszki
  • 1/2 małego selera
  • 1 cebula
  • 1 łyżka przyprawy do zup
  • 4-5 łyżek kaszy jęczmiennej średniej
  • koperek i natka pietruszki
  • maggi
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa kaszowa z tartymi jarzynkami
Mięso opłukać i włożyć do garnka, zalać 2 litrami wody. Zagotować. Następnie wsypać przyprawę do zup i nadal gotować. Marchew, seler i pietruszkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Po 15 minutach gotowania do wywaru wrzucić jarzyny i wsypać kaszę. Dodać cebulę. Gotować jeszcze około 50 minut na małym ogniu pod przykryciem. Po ugotowaniu przyprawić do smaku pieprzem oraz maggi. Wlać na talerz i posypać posiekanym koperkiem i natką.