Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Zupa minestrone z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna i bardzo pożywna zupa, która zawiera aż 9 rodzajów świeżych warzyw. Z dodatkiem makaronu muszelki.

Zupa minestrone z makaronem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa minestrone z makaronem

 

Sposób przygotowania:

Zupa minestrone z makaronem
Mięso zalewamy wodą, dodajemy sól, ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy wywar przez około godzinę, a po tym czasie wyjmujemy mięso, a wywar przecedzamy.

W dużym garnku rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Pod koniec dodajemy drobno posiekany czosnek.

Oczyszczamy i kroimy pozostałe warzywa: marchew, seler i pietruszkę w kostkę, paprykę w paski, fasolkę na połówki, a bakłażana na kawałki. Wrzucamy warzywa do cebuli i podsmażamy jeszcze przez 5 minut.

Oczyszczamy i kroimy szpinak. Dodajemy go do reszty warzyw i podsmażamy jeszcze 1-2 minuty. Następnie dodajemy przyprawy oraz pomidory w puszcze. Mieszamy i podsmażamy przez chwilę.

Wlewamy wywar i gotujemy 5 minut. Dodajemy makaron typu muszelki i gotujemy 10 minut.

Przyprawiamy zupę pieprzem.
Zupa minestrone z makaronem
Gotujemy wywar przez około godzinę, a po tym czasie wyjmujemy mięso, a wywar przecedzamy.
Zupa minestrone z makaronem
Oczyszczamy i kroimy pozostałe warzywa: marchew, seler i pietruszkę w kostkę, paprykę w paski, fasolkę na połówki, a bakłażana na kawałki.
Zupa minestrone z makaronem
Oczyszczamy i kroimy szpinak. Dodajemy go do reszty warzyw i podsmażamy jeszcze 1-2 minuty.
Zupa minestrone z makaronem
Następnie dodajemy przyprawy oraz pomidory w puszcze.