Sposób przygotowania:
Zupa minestrone z makaronem
Mięso zalewamy wodą, dodajemy sól, ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy wywar przez około godzinę, a po tym czasie wyjmujemy mięso, a wywar przecedzamy.
W dużym garnku rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Pod koniec dodajemy drobno posiekany czosnek.
Oczyszczamy i kroimy pozostałe warzywa: marchew, seler i pietruszkę w kostkę, paprykę w paski, fasolkę na połówki, a bakłażana na kawałki. Wrzucamy warzywa do cebuli i podsmażamy jeszcze przez 5 minut.
Oczyszczamy i kroimy szpinak. Dodajemy go do reszty warzyw i podsmażamy jeszcze 1-2 minuty. Następnie dodajemy przyprawy oraz pomidory w puszcze. Mieszamy i podsmażamy przez chwilę.
Wlewamy wywar i gotujemy 5 minut. Dodajemy makaron typu muszelki i gotujemy 10 minut.
Przyprawiamy zupę pieprzem.
W dużym garnku rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Pod koniec dodajemy drobno posiekany czosnek.
Oczyszczamy i kroimy pozostałe warzywa: marchew, seler i pietruszkę w kostkę, paprykę w paski, fasolkę na połówki, a bakłażana na kawałki. Wrzucamy warzywa do cebuli i podsmażamy jeszcze przez 5 minut.
Oczyszczamy i kroimy szpinak. Dodajemy go do reszty warzyw i podsmażamy jeszcze 1-2 minuty. Następnie dodajemy przyprawy oraz pomidory w puszcze. Mieszamy i podsmażamy przez chwilę.
Wlewamy wywar i gotujemy 5 minut. Dodajemy makaron typu muszelki i gotujemy 10 minut.
Przyprawiamy zupę pieprzem.