Sposób przygotowania:
Zupa koperkow z dodatkiem serka
Koper płuczemy. Ziemniaki obieramy i kroimy je w drobną kostkę. Cebule i czosnek obieramy i bardzo drobno siekamy. Warzywa w porcji włoszczyzny myjemy, rozdrabniamy i zalewamy 2,5 litrami wody. Z całości gotujemy wywar jak zawsze. W połowie gotowania dodajmy do wywaru połowę kopru tą z łodygami. Pozostałą część kopru siekamy. Gdy warzywa w wywarze są miękkie miksujemy je i dodajmy do całość ziemniaki i ponownie całość gotujemy do momentu aż ziemniaki będą miękkie. Na maśle szklimy cebulę z czosnkiem. Dodajmy na patelnię resztę kopru. Całość smażymy wspólnie chwilkę i dodajmy wszystkie składniki z patelni do zupy. Gotową zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zupę zaprawiamy serkiem i podajemy.