basia4ab

basia4ab

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

Zupa koperkow z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo lubimy tak przygotowaną zupę.Jest bardzo dobra,pachnąca.

Zupa koperkow  z makaronem

Składniki:

Zupa koperkow z makaronem

 

  • kość od schabu 2 kawałki
  • koper świeży 2 pęczki
  • marchew młoda 6 szt
  • pietruszka 5 gałązek
  • seler 2 gałązki
  • por 2 listki
  • lubczyk 1 gałązka
  • śmietana 30% 1 szklanka
  • jarzynka 1 łyżeczka
  • magii 1 łyżeczka
  • pieprz mielony 2 szczypty
  • pieprz ziołowy 2 szczypty
  • sól według uznania
  • ziele angielski 5 ziaren
  • makaron cienki 25dkg

 

Sposób przygotowania:

Zupa koperkow z makaronem
Kość od schabu, płuczę, zalewam około 1,5 litra wody,dodaję ziele angielskie, przyprawy według uznania, gotuję. Po około 30 minutach gotowania wyjmuje kość z wywaru, a dodaję pokrojone drobno koper, seler, por,pietruszkę.Marchew dodaje w całości, gdyż jest młoda i jeszcze mała. Jarzyny gotuje około 10 minut.Pod koniec gotowania dodaję śmietanę.Makaron gotuję w lekko posolonej wodzie, odsączam, nakładam na talerze, zalewam zupą koperkową. Życzę smacznego.

Tagi:

makaron schab