Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Zupa koperkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Zupa koperkowa mniam mniam!

Zupa koperkowa

Składniki:

Zupa koperkowa

 

  • 2 szt kostka rosołowa,
  • 1 litr woda,
  • 1 łyżka masło,
  • 2 łyżki mąka,
  • 2 szt jajko,
  • Sól,
  • pieprz,
  • 1 pęczek koperek,
  • 1/2 szkl śmietanka,
  • 1 łyżka mleko,
  • cebula

 

Sposób przygotowania:

Zupa koperkowa
Wodę gotujemy i dodajemy kostki rosołowe. Rozbijamy jaja z mąką i mlekiem. Mieszaninę wlewamy cienką stróżką do gotującego się rosołu. Masło rozgrzewamy, obieramy i siekamy cebulę. Przesmażamy ją na rumiano i dodajemy do rosołu. Przed podaniem przyprawiamy śmietaną, oprószamy solą i pieprzem oraz koperkiem.

Tagi:

jajko jajka