mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Zupa chrzanowa z kiełbasą i jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna, chrzanowa zupka z kiełbaską i jajkiem na twardo

Zupa chrzanowa z kiełbasą i jajkiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa chrzanowa z kiełbasą i jajkiem

 

Sposób przygotowania:

Zupa chrzanowa z kiełbasą i jajkiem
Do garnka wlewam 2,5 l wody, dodaję przyprawy, obraną cebulę, kiełbasę i gotuję około godzinę. Po tym czasie wyjmuję kiełbasę, dodaję starty chrzan ze słoiczka i gotuję ok. 10 min. Następnie wywar przecedzam, mąkę mieszam z wodą, wlewam do zupy i doprowadzam do zagotowania. Po zdjęciu z ognia dodaję sok z cytryny, śmietanę i mieszam. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Podaję z jajkami ugotowanymi na twardo i pokrojoną na plasterki kiełbasą.
Zupa chrzanowa z kiełbasą i jajkiem
Po zdjęciu z ognia dodaje sok z cytryny, smietanę i mieszam
Zupa chrzanowa z kiełbasą i jajkiem
Doprawiam na koniec do smaku solą i pieprzem, podaję na gorąco