Sposób przygotowania:
Zupa chrzanowa z kiełkami
Ziemniaki, seler, pietruszkę, marchew obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Doprowadzamy do wrzenia bulion i wrzucamy listki, ziele oraz czosnek. Solimy wszystko i gotujemy do miękkości. Cebulę siekamy i przesmażamy na patelni, dodajemy do zupy. Następnie miksujemy na puszysty krem. Dodajemy śmietanę i pieprzymy. Doprawiamy chrzanem. Przekładamy na talerze i posypujemy kiełkami. Ziemniaki, seler, pietruszkę, marchew obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Doprowadzamy do wrzenia bulion i wrzucamy listki, ziele oraz czosnek. Solimy wszystko i gotujemy do miękkości. Cebulę siekamy i przesmażamy na patelni, dodajemy do zupy. Następnie miksujemy na puszysty krem. Dodajemy śmietanę i pieprzymy. Doprawiamy chrzanem. Przekładamy na talerze i posypujemy kiełkami.
weronikaS
Nina W.