Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Zupa krem - fasolkowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Zupa krem z fasolki szparagowej

Zupa krem - fasolkowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa krem - fasolkowa

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem - fasolkowa
Do garnka wkladamy ziemniaki pokrojone w kostke, marchewke pokrojona w talarki, oraz w fasolke (pozbawioną szypułek) solimy i pieprzymy i gotujemy do miekkosci, pod koniec gotowania dodajemy duza ilosc zieleniny (pietruszke i szczypiorek - nie musimy siekac), doprawiamy kucharkiem i pieprzem do smaku i kiedy warzywa są calkiem miekkie (moga byc lekko rozgotowane) to zdejmujemy z ognia. Chłodna zupe miksujemy blenderem do czasu az powstanie jednolita konsystencja. Przed podaniem podgrzewamy nasza zupe - krem, wlewamy na talerz i dekorujemy kleksem śmietany i posiekanym szczypiorkiem - Świetna!
Zupa krem - fasolkowa
zupa fasolkowa podczas gotowania
Zupa krem - fasolkowa
zupa po zmiksowania - puszysty krem
Zupa krem - fasolkowa
zupe dekorujemy kleksem smietany i szczy