Sposób przygotowania:
Zupa krem jarzynowa 2
Brokuła i kalafior podzieliłam na różyczki, umyłam i włożyłam do garnka z rosołem. Dodałam mrożoną brukselkę, groszek. Gotowałam zupę na średnim ogniu do momentu aż warzywa były miękkie. Pod koniec gotowania dodałam suszony lubczyk. Do ugotowanej zupy dodałam 1 marchewkę . Odłożyłam kilka brukselek do dekoracji . Zupę zmiksowałam blenderem, Dodałam śmietankę, doprawiłam solą, pieprzem i sokiem z cytryny do smaku. Można sobie jeszcze doprawić ulubionymi przyprawami, na przykład wegetą lub maggi. Na patelni rozgrzałam oliwę, mięso rosołowe odłączyłam od kości, posiekałam nożem i wrzuciłam na gorąca oliwę, podsmażyłam. Podsmażone delikatnie mięso posypałam startą częścią parmezanu. Jeszcze raz podsmażyłam. Na ta leże nalałam zupę krem, posypałam mięsem, ułożyłam pokrojoną marchewkę z rosołu oraz brukselkę, posypałam całość startym parmezanem oraz rzeżuchą. Podałam z pieczywem.
edytaha
mysza75