Sposób przygotowania:
Zupa krem jarzynowyETAP 1:
Ziemniaki skrobiemy kroimy w grubą kostkę, wkładamy do garnka razem z umytymi skrzydełkami, zalewamy wodą około 1,5 litra, dodajemy listek laurowy i gotujemy 25 minut.
ETAP 2:
Pozostałe warzywa obieramy por kroimy w pół krążki a pietruszkę i marchewkę trzemy na tarce jarzynowej.
ETAP 3:
Ma patelni rozgrzewamy masło, dodajemy warzywa i dusimy do miękkości
ETAP 4:
Do gotującej się zupy dodajemy w trakcie różyczki kalafiora , oraz warzywa uduszone na patelni oraz serek topiony,doprawiamy do smaku jarzynką lub solą oraz pieprzem, gotujemy całość jeszcze 10 minut, po czym kilka różyczek brokuła wyciągamy do dekoracji, tak samo skrzydełka, resztę zmiksować blenderem na krem. Gorącą zupę rozlać do miseczek udekorować koperkiem i kalafiorem,podawać.
karola25
2milutka
dokładnie!