SUPERPRZEPIS

Zupa krem jarzynowy

  • 2
  • 2milutka
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 12
Zupa krem jarzynowy

Zupa krem jarzynowy to propozycja na obiad zarówno ten codzienny jak i dla gości czy małych niejadków.

Składniki:

Zupa krem jarzynowy

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem jarzynowy

ETAP 1:

Zupa krem jarzynowy
Ziemniaki i skrzydełka zalewamy zimną wodą gotujmy

Ziemniaki skrobiemy kroimy w grubą kostkę, wkładamy do garnka razem z umytymi skrzydełkami, zalewamy wodą około 1,5 litra, dodajemy listek laurowy i gotujemy 25 minut.

ETAP 2:

Zupa krem jarzynowy
warzywa obieramy myjemy por kroimy pietruszkę i marchewkę ścieramy na tarce

Pozostałe warzywa obieramy por kroimy w pół krążki a pietruszkę i marchewkę trzemy na tarce jarzynowej.

ETAP 3:

Zupa krem jarzynowy
Na patelni rozgrzewamy masło wrzucamy warzywa i podduszamy do miękkości

Ma patelni rozgrzewamy masło, dodajemy warzywa i dusimy do miękkości

ETAP 4:

Zupa krem jarzynowy
Do gotującej się zupy dodajemy podzielony na różyczki kalafior

Do gotującej się zupy dodajemy w trakcie różyczki kalafiora , oraz warzywa uduszone na patelni oraz serek topiony,doprawiamy do smaku jarzynką lub solą oraz pieprzem, gotujemy całość jeszcze 10 minut, po czym kilka różyczek brokuła wyciągamy do dekoracji, tak samo skrzydełka, resztę zmiksować blenderem na krem. Gorącą zupę rozlać do miseczek udekorować koperkiem i kalafiorem,podawać.