Sposób przygotowania:
Zupa-krem z groszku cukrowego z pomidorkami
Ugotować wywar mięsno-jarzynowy z obranych i opłukanych por, marchwi, lubczyku oraz pietruszki-korzenia z dodatkiem mięsnym i przypraw zapachowych. Wywar przecedzić po 45 min. do mniejszego garnka, a groszek cukrowy wrzucić do wywaru i pogotować przez 20 min, aż zmięknie, wtedy to blenderem zmiksować go z miękkimi jarzynami z wywaru, Pomidorki koktajlowe można zmiksować wraz zresztą lub dać po jednym w całości na krem przed podaniem. Zupkę zaprawić śmietaną z pudełka lub serkiem topionym naturalnym oraz doprawić solą i pieprzem ziołowym lub cytrynowym. Nalewać gotową kremową zupkę do filiżanek lub talerzy głębokich, położyć na wierzch każdej porcji po jednym pomidorku koktajlowym. Serwować z grzankami lub paluszkami grissini.