goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Zupa-krem marchewkowo-imbirowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Najlepiej smakuje świeża z dodatkiem świeżych ziół.

Zupa-krem marchewkowo-imbirowa

Składniki:

Zupa-krem marchewkowo-imbirowa

 

  • marchew 1 kg
  • imbir 3 cm korzenia
  • cebula 2 sztuki
  • masło 2 łyżki
  • kostka rosołowa warzywna 1 sztuka
  • śmietana 200 ml
  • czosnek 2 ząbki
  • curry 1/2 łyżeczka
  • pestki słonecznika 5 łyżek
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Zupa-krem marchewkowo-imbirowa
Marchewkę oczyszczamy, kroimy w plasterki. Cebulę i imbir siekamy - podsmażamy delikatnie ma maśle. Dodajemy marchewkę i zalewamy wodą, tak by marchewka była całkowicie przykryta. Dodajemy kostkę rosołową, zmiażdżony czosnek i gotujemy warzywa do miękkości. Całość miksujemy, zaprawiamy śmietaną, doprawiamy do smaku. Zupę podajemy posypaną pestkami słonecznika.

Tagi:

marchewka