Sposób przygotowania:
Zupa krem pieczarkowaETAP 1:
Porcję rosołową zalewamy wodą i gotujemy.Szumujemy i dodajemy startą na tarce marchew.
ETAP 2:
Świeże zioła i natki myjemy i siekamy na drobno po czym dodajemy do zupy,jeśli wywar nabrał już tłuszczu to powinniśmy wyjąć z niego porcje rosołową.
ETAP 3:
Pieczarki myjemy i kroimy w pół plastry ale powinny być cienkie wtedy lepiej smakują. Dodajemy do zupy.
ETAP 4:
Pierś z kurczaka mielimy na drobnym sitku dodajemy jajka, bułkę tartą, doprawiamy do smaku i wyrabiamy na gładko.
ETAP 5:
Z wyrobionego mięsa lepimy małe kuleczki jest to bardzo pracochłonne ale bez nich zupa byłaby niesmaczna. Aby łatwiej nam się robiły możemy maczać ręce w oleju lub zwyczajnie w wodzie.
ETAP 6:
Kuleczki dodajemy do gotującej się zupy. Mieszamy delikatnie i cały czas gotujemy.
ETAP 7:
Następnie w niewielkiej ilości wody rozpuszczamy sos i zupy pieczarkowe i dodajemy do naszej zupy cały czas mieszając.
Chwilę gotujemy i wciskamy serki topione cały czas mieszamy i gotujemy aż wszystkie składniki się połączą. Zupa gotowa.