Sposób przygotowania:
Zupa Krem z barszczu
1-4 litry wody wlewamy do garnka dodajemy 2 listki laurowe i 2 ziela angielskie
2- wkładamy do garnka 4 ziemniaki przekrojone w ćwiartki
oraz 4 marchewki przekrojone na połowę
3- wkładamy 2 ząbki czosnku
4- dodajemy szczyptę pieprzu mielonego oraz buliony drobiowe
5 - Gotujemy na małym ogniu aż warzywa będą miękkie
6- Buraczki ze słoika dodajemy na samym końcu gotujemy jakieś 10 minut
7- Wyciągamy warzywa zupy i wkładamy do blendera i miksujemy na papkę która wraca z powrotem do zupy w ten sposób powstaje zupa krem
8- Po zmiksowaniu warzyw gotujemy w wywarze nasz krem jakieś 10-15 minut i dodajemy śmietankę 30% zamieszać 5 minut i gotowe
2- wkładamy do garnka 4 ziemniaki przekrojone w ćwiartki
oraz 4 marchewki przekrojone na połowę
3- wkładamy 2 ząbki czosnku
4- dodajemy szczyptę pieprzu mielonego oraz buliony drobiowe
5 - Gotujemy na małym ogniu aż warzywa będą miękkie
6- Buraczki ze słoika dodajemy na samym końcu gotujemy jakieś 10 minut
7- Wyciągamy warzywa zupy i wkładamy do blendera i miksujemy na papkę która wraca z powrotem do zupy w ten sposób powstaje zupa krem
8- Po zmiksowaniu warzyw gotujemy w wywarze nasz krem jakieś 10-15 minut i dodajemy śmietankę 30% zamieszać 5 minut i gotowe
p.jola1