Sposób przygotowania:
Zupa krem z batatów
Pora ( częsć białą i jasnozieloną) pokroiłam w talarki i zeszkliłam na rozgrzanej oliwie wraz z posiekanym czosnkiem. Dodałam marchew i bataty pokrojone w kostkę. Chwilkę smażyłam następnie zalałam bulionem warzywnym.
Gotowałam dotąd aż ziemniaki będą miękkie. Wszystko razem zmiksowałam. Dodałam troszkę soku z cytryny, doprawiłam, solą, pieprzem, mielonym imbirem, mieloną kolendrą oraz odrobinką chilli. Wszystko wymieszałam.
Można dodać też trochę smietany 30%. Można podawać z grzankami, kiełkami, z ziarnami słonecznika, w zasadzie z tym wszystkim co kto lubi.
Gotowałam dotąd aż ziemniaki będą miękkie. Wszystko razem zmiksowałam. Dodałam troszkę soku z cytryny, doprawiłam, solą, pieprzem, mielonym imbirem, mieloną kolendrą oraz odrobinką chilli. Wszystko wymieszałam.
Można dodać też trochę smietany 30%. Można podawać z grzankami, kiełkami, z ziarnami słonecznika, w zasadzie z tym wszystkim co kto lubi.
ajrinwu