V_kuchareczka

V_kuchareczka

Szef Kuchni
[Przepisów: 62]

Zupa krem z brukselki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatna zupa, składniki na cztery porcje

Zupa krem z brukselki

Składniki:

Zupa krem z brukselki

 

  • 500 g brukselki
  • 1 kostka bulionu
  • 1 opakowanie zupy jarzynowej
  • 2 średniej wielkości ziemniaki
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 łyżka octu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 10 dag masła
  • 1 łyżka posiekanego koperku

Sposób przygotowania:

Zupa krem z brukselki
Obrane ziemniaki należy pokroić w kostkę a następnie zasmażyć na maśle. W niecałym litrze wody należy ugotować zupę jarzynową, dodać pokrojone ziemniaki, kostkę bulionową oraz brukselkę. Całość gotować przez około 30 minut, następnie należy zmiksować zupę najlepiej w blenderze. Śmietanę wymieszać z łyżką octu. Przygotowaną śmietaną zaprawić zupę, dodać sok cytrynowy, przed samym podaniem krem należy posypać posiekanym koperkiem.

Tagi:

zupa brukselka