Sposób przygotowania:
Zupa krem buraczkowo - malinowa
Warzywa obieramy i myjemy, kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek obieramy z łusek, kroimy w kostkę.
Do garnka wlewamy olej i rozgrzewamy, wkładamy pokrojone warzywa i smażymy przez około 10 minut. Dolewamy rosół i dodajemy listek laurowy, zagotowujemy.
W tym czasie ziemniaki obieramy i myjemy, kroimy w kostkę i wkładamy do gotującej się zupy w garnku. Buraczki obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o dużych oczkach, dokładamy do garnka.
Gotujemy do miękkości warzyw i odstawiamy do przestudzenia.
Wlewamy sok malinowy i doprawiamy do smaku. Blendujemy na gładki krem.
Ser kroimy na małe kawałeczki.
Zupę wlewamy na talerze i dekorujemy pokrojonym serem i listkami pietruszki.
Do garnka wlewamy olej i rozgrzewamy, wkładamy pokrojone warzywa i smażymy przez około 10 minut. Dolewamy rosół i dodajemy listek laurowy, zagotowujemy.
W tym czasie ziemniaki obieramy i myjemy, kroimy w kostkę i wkładamy do gotującej się zupy w garnku. Buraczki obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o dużych oczkach, dokładamy do garnka.
Gotujemy do miękkości warzyw i odstawiamy do przestudzenia.
Wlewamy sok malinowy i doprawiamy do smaku. Blendujemy na gładki krem.
Ser kroimy na małe kawałeczki.
Zupę wlewamy na talerze i dekorujemy pokrojonym serem i listkami pietruszki.
zbysiowa
kuchenny świat
skuter5
Czekoladka 2
kuchenny świat
lukrowanepierniczki
kuchenny świat