Sposób przygotowania:
Zupa krem z fasolki szparagowej
Fasolkę myje, osączam i wrzucam do garnka. Marchewki obieram, myje, kroję na mniejsze kawałki i wkładam do garnka z fasolką.
Wlewam tyle wody, by sięgała ok. 1,5 cm nad warzywa. Wrzucam kostkę rosołową i gotuje tak długo, aż warzywa będą miękkie. Fasolkę i marchewki wyjmuję z zupy i miksuje ją, dodaje do na krem o jednolitej konsystencji. Wlewam ok. 1,5 szklanki przegotowanej wody, dodaje śmietanę i doprawiam do smaku solą, pieprzem i maggi.
Wlewam tyle wody, by sięgała ok. 1,5 cm nad warzywa. Wrzucam kostkę rosołową i gotuje tak długo, aż warzywa będą miękkie. Fasolkę i marchewki wyjmuję z zupy i miksuje ją, dodaje do na krem o jednolitej konsystencji. Wlewam ok. 1,5 szklanki przegotowanej wody, dodaje śmietanę i doprawiam do smaku solą, pieprzem i maggi.