Sposób przygotowania:
Zupa krem z jarmużu
Cebulę pokroić. W garnku roztopić masło z olejem, dodać cebulę, zeszklić. Ziemniaki, marchewkę i selera obrać i pokroić w kostkę, dodać do cebuli, podsmażyć 5 minut, dodać pokrojony jarmuż, a po 5 minutach smażenia całość zalać 1 szklanką wody i 1 szklanką mleka. Dodać płaską łyżeczkę soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Przykryć i gotować na małym ogniu aż ziemniaki będą miękkie.
Całość zmiksować blenderem i w razie potrzeby doprawić oraz jeśli zupa będzie za gęsta dodać mleka lub wody.
Podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami.
Przykryć i gotować na małym ogniu aż ziemniaki będą miękkie.
Całość zmiksować blenderem i w razie potrzeby doprawić oraz jeśli zupa będzie za gęsta dodać mleka lub wody.
Podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami.
SylaUla
czarrna
Dokładnie :)