Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Zupa krem z jarzyn

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczna, kremowa zupa jarzynowa.

Zupa krem z jarzyn Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa krem z jarzyn

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem z jarzyn
Porcję rosołową i udko zalać wodą, podgotować przez kilka minut, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, kalarepę i talarki marchewki. Dodać gałązkę pora i pietruszki. Kalafior podzielić na różyczki, umyć. Cebulę pokroić w kostkę. Gdy ziemniaki zmiękną dodać kalafior, czosnek i cebulę, gotować aż zmiękną. Z zupy wyjąć mięso oraz por i pietruszkę. Zupę zabielić śmietaną, doprawić do smaku solą i pieprzem. Zupę zmiksować blenderem, dodać posiekaną natkę pietruszki. *Zupę w pierwszy dzień można serwować z całymi kawałkami warzyw, na drugi dzień, gdy warzywa są bardzo miękkie można dopiero ją zmiksować i mieć nowe danie.
Zupa krem z jarzyn
Mięso oraz marchew i ziemniaki gotować na wolnym ogniu.
Zupa krem z jarzyn
Kalafior i kalarepę oczyścić i pokroić..
Zupa krem z jarzyn
Zupę doprawić i zmiksować i dodać natkę pietruszki.