Sposób przygotowania:
Zupa krem z kalafiora i marchewki z serem żółtym
1. Kalafior dzielimy na różyczki i płuczemy, czosnek obieramy i drobno kroimy, marchewki obieramy, myjemy i kroimy na małe kawałki.
2. W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy czosnek i chwilę przesmażamy, uważamy, żeby za mocno nie przypiec, wrzucamy kalafior i marchewkę, smażymy kilka chwil często mieszając. Następnie wlewamy bulion i gotujemy do miękkości.
3. Gdy warzywa będą miękkie zupę miksujemy blenderem. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, dodajemy przyprawę naturalną i gotujemy kilka chwil.
4. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach.
5. Na talerze nakładamy porcje bardzo gorącej zupy i posypujemy serem. Od razu podajemy. Smacznego.
2. W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy czosnek i chwilę przesmażamy, uważamy, żeby za mocno nie przypiec, wrzucamy kalafior i marchewkę, smażymy kilka chwil często mieszając. Następnie wlewamy bulion i gotujemy do miękkości.
3. Gdy warzywa będą miękkie zupę miksujemy blenderem. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, dodajemy przyprawę naturalną i gotujemy kilka chwil.
4. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach.
5. Na talerze nakładamy porcje bardzo gorącej zupy i posypujemy serem. Od razu podajemy. Smacznego.
SylaUla
Babeczka35
Bardzo polecam:)