Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Zupa-krem z kalafiora

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna zupa- krem z kalafiora na wywarze warzywnym.

Zupa-krem z kalafiora Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa-krem z kalafiora

 

Sposób przygotowania:

Zupa-krem z kalafiora
Marchew, cebulę, czosnek, seler i pietruszkę obrać, wraz z porem umyć, zalać litrem wody. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, gotować pod przykryciem do miękkości. Warzywa wyciągnąć, a do wywaru dodać pokrojone w kostkę ziemniaki oraz pokrojonego kalafiora. Gotować pod przykryciem do miękkości. Kiedy kalafior i ziemniaki będą miękkie zmiksować je. Dokładnie wymieszać z wywarem. Doprawić do smaku solą morską, kucharkiem i pieprzem. Po wlaniu do talerzy można udekorować posiekaną natką pietruszki.
Zupa-krem z kalafiora
Obrane i umyte warzywa zalać wodą i ugotować.
Zupa-krem z kalafiora
Z wywaru wyjąć warzywa a dodać kalafior i ziemniaki.
Zupa-krem z kalafiora
Kalafior i ziemniaki zmiksować a całą zupę przyprawić.

Tagi:

kalafior