aniolek2265

aniolek2265

Kucharz
[Przepisów: 7]

zupa krem z kapusty pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

bardzo pyszna zupa krem, posmakuje każdemu

zupa krem z kapusty pekińskiej

Składniki:

zupa krem z kapusty pekińskiej

 

  • kapusta pekińska 25 dag
  • marchew 1 szt.
  • korzeń pietruszki 1 szt.
  • seler 1 szczypta
  • cebula 1 szt.
  • ziemniaki 4 szt.
  • sól 1 szczypta
  • śmietana 100 ml
  • nać pietruszki 1 szczypta

Sposób przygotowania:

zupa krem z kapusty pekińskiej
1. Kapustę pekińska oczyścić, dokładnie umyć, drobno pokroić. Włoszczyznę i ziemniaki oczyścić, opłukać, pokrajać.
2. Warzywa włożyć do garnka, zalać wrzącą wodą, ugotować do miękkości, dodając sól w połowie gotowania.
3. Zupę zabielić śmietanką, podawać posypaną natką pietruszki. Zmiksować.

Tagi:

kapusta