LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Zupa krem z kurczaka i pieczarek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Super zupka, delikatna i sycąca.

Zupa krem z kurczaka i pieczarek Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa krem z kurczaka i pieczarek

 

  • masło 3 łyżki
  • pieczarki 15 dag
  • mąka pszenna 1/3 szklanki
  • ugotowana ćwiartka kurczaka duża 1
  • rosół z kurczaka 3 szklanki
  • śmietana gęsta 2 szklanki
  • natka pietruszki 2 łyżki
  • sól, pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem z kurczaka i pieczarek
Ugotowane mięso kurczaka obrać z kości i pokroić w kostkę. Pieczarki umyć pod bieżącą wodą, pokroić w paski, usmażyć na rozgrzanym maśle. Dodać mąkę i zasmażyć. Przełożyć do garnka z rosołem z kurczaka, wymieszać, wlać śmietanę, dodać mięso i przyprawy. Zagotować. Zupę podawać gorącą, posypaną natką pietruszki.
Zupa krem z kurczaka i pieczarek
Ugotowane mięso kurczaka krojone w kostkę.
Zupa krem z kurczaka i pieczarek
Przygotowanie pieczarek do zupy kremowej.
Zupa krem z kurczaka i pieczarek
Dodanie śmietany do zupy kremowej z kurczaka.
Zupa krem z kurczaka i pieczarek
Gotowanie zupy kremowej ze śmietaną i mięsem.