Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Zupa-krem z marchewki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupę kremową podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym

Zupa-krem z marchewki

Składniki:

Zupa-krem z marchewki

 

  • 1/2 kg marchewki,
  • 2 łyżki koncentrat pomidorowy,
  • 2 łyżki masło,
  • 1 szt bulionetka,
  • 4 łyżki śmietana,
  • 1/2 łyżeczki papryka mielona ostra,
  • do smaku cukier,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • 2 łyżki zielenina

 

Sposób przygotowania:

Zupa-krem z marchewki
Marchew umyć obrać, pokroić w plasterki. W rondlu rozgrzać masło, wrzucić pokrojone marchewki, podsmażyć. Następnie dodać koncentrat pomidorowy, bulionetkę, odrobinę wody, przyprawy i gotować pod przykryciem około 15 minut od czasu do czasu mieszając. Gdy warzywa są miękkie zdjąć z ognia, zmiksować, dodać śmietanę, przyprawić do smaku, wymieszać. Zupę podawać z grzankami posypaną zieleniną.

Tagi:

marchewka