WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2153]

Zupa krem z sałatą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gęsta i kremowa zupa krem z zielonej sałaty, ziemniaków, marchewki i selera, z serkiem topionym i koperkiem.

Zupa krem z sałatą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa krem z sałatą

 

  • 2 marchewki
  • 1/4 selera
  • 5 niedużych ziemniaków
  • 1 główka sałaty maslowej
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • Olej do smażenia
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 0,5 łyżeczki pieprzu ziołowego
  • 3 kulki ziela angielskiego
  • Sól, pieprz do smaku
  • 1 łyżka magi
  • 1 serek topiony z ziołami

Sposób przygotowania:

Zupa krem z sałatą

ETAP 1:

Marchewki i selera obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Warzywa wrzucić na roztopione masło i zrumienić. Dodać porwana na kawałki sałatę i znów chwilę smażyć. Wlać ok. 2,5 szklanki wody. Dodać koperek i wszystkie przyprawy. Zagotować.

Dodać serek topiony. Gotować aż się rozpuści a warzywa będą miękkie. Zblendować na jednolity krem.

Podawać np. z grzankami.

Zupa krem z sałatą
Zupa krem po ugotowaniu i zblendowaniu na krem
Zupa krem z sałatą
Serek topiony ziołowy dodany do gotującej się zupy
Zupa krem z sałatą
Porwana na kawałki sałata wrzucona do reszty warzyw
Zupa krem z sałatą
Marchewka, seler i ziemniaki wrzucone na masło w garnku