Sposób przygotowania:
Zupa rzodkiewkowa
Cebulę obieramy z łusek i kroimy razem z wędliną w kosteczkę, wkładamy do garnka.
Rzodkiewki myjemy i dokładnie osuszamy z wody, odcinamy końcówki i zielone liście.
Kroimy w plasterki i dokładamy do garnka razem z masłem.
Przesmażamy przez 10 minut i wlewamy gorącą wodę oraz dodajemy ziemniaki.
Do ugotowanej zupy dodajemy kostkę rosołową i gotujemy przez kilka minut.
Do mleka wsypujemy skrobię i mieszamy. Wlewamy do zupy i zagotowujemy.
Rzodkiewki myjemy i dokładnie osuszamy z wody, odcinamy końcówki i zielone liście.
Kroimy w plasterki i dokładamy do garnka razem z masłem.
Przesmażamy przez 10 minut i wlewamy gorącą wodę oraz dodajemy ziemniaki.
Do ugotowanej zupy dodajemy kostkę rosołową i gotujemy przez kilka minut.
Do mleka wsypujemy skrobię i mieszamy. Wlewamy do zupy i zagotowujemy.