Sposób przygotowania:
Zupa krem z zielonej sałaty
Ziemniak,por i cebulę obrać ,umyć pokroić w kostkę zalać bulionem i gotować około 30 minut,umytą osuszoną sałatę pokroić w paseczki,dodać do zupy -kilka pasków zostawić do dekoracji,gotować wszystko razem jeszcze 10 minut. Następnie zmiksować blenderem doprawić do smaku solą gałką pieprzem białym i sokiem z cytryny,zabielić śmietaną zestawić z ognia. Czosnek obrać przecisnąć przez praskę,przesmażyć ma maśle na patelni kromki tostowe pokroić w kostkę dodać do czosnku zamieszać i chwilę smażyć wszystko razem. Zupę rozlać na talerze posypać czosnkowymi grzankami i udekorować paseczkami sałaty. Smacznego!
agabi22
2milutka
Prosze bardzo jest delikatna i smaczna:)
maXXXior
2milutka
przecież pisze..sałatę dodać do zupy..endywia to też sałata:))))