Sposób przygotowania:
Zupa krem z zielonej soczewicy
Do garnka wsypujemy soczewicę oraz drobno pokrojoną marchewkę, zalewamy wodą, lekko solimy i gotujemy do miękkości. Cebulę i czosnek drobno siekamy, podsmażamy na masełku razem z pomidorami z puszki dodajemy do soczewicy. Wszystko razem miksujemy.
Dodajemy do smaku przyprawy, można również dodać wedle uznania kto jakie lubi. Zupę nalewamy do miseczek i posypujemy groszkiem ptysiowym. Dekorujemy natką pietruszki.
Dodajemy do smaku przyprawy, można również dodać wedle uznania kto jakie lubi. Zupę nalewamy do miseczek i posypujemy groszkiem ptysiowym. Dekorujemy natką pietruszki.
niezły kąsek
bietka
niezły kąsek cieszę się, że zainteresował cię mój przepis i zrobisz taką zupkę, pozdrawiam :)