alicjab312

alicjab312

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 200]

Zupa kremowa z warzyw

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Czasem dodaję jeszcze kostki Fety

Zupa kremowa z warzyw

Składniki:

Zupa kremowa z warzyw

 

  • włoszczyzna bez kapusty
  • 1 cebula
  • 2 ziemniaki
  • 3 szklanki wody
  • 1 szklanka słodkiej śmietanki
  • 1/2 pęczka pokrojonego koperku
  • 1 łyżka masła
  • grzanki z bułki
  • sól
  • pieprz mielony
  • maggi

 

Sposób przygotowania:

Zupa kremowa z warzyw
Warzywa obrać i pokroić w kostkę , a cebulę w paseczki. Zalać wodą , osolić i gotować 30 minut. Zmiksować .Dodać śmietankę i masło. Zagotować .Doprawić solą , maggi, pieprzem . Podawać z grzankami.
Bardzo dobrze smakuje jak się poda z pokrojoną w małą kostkę twardą Fetą .

Tagi:

beza bezy