pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Zupa kukurydziana

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pomysł na wykorzystanie kukurydzy

Zupa kukurydziana

Składniki:

Zupa kukurydziana

 

  • 200 g Kukurydza z Puszki,
  • 2 kolby kukurydza,
  • 1 porcja rosołowa,
  • kostka rosołowa Kucharek,
  • 3 ziemniak,
  • papryka słodka,
  • kolendra do smaku

 

Sposób przygotowania:

Zupa kukurydziana
Z porcji rosołowej i kostek Kucharek gotujemy wywar. Usuwamy mięso, dodajemy kolby kukurydzy pokrojone w kilkucentymetrowe ćwiartki, paprykę oraz kolendrę. Gotujemy ok 10 min. Następnie dodajemy pokrojone ziemniaki i gotujemy do miękkości - ok. 20 min. Na ostatnie kilka minut gotowania wrzucamy kukurydzę z puszki. Można też taką kukurydzę bezpośrednio włożyć do talerza i zalewać gorącą zupą.

Tagi:

kukurydza