Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Zupa marchewkowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bardzo dobra zupka, może być też dla dzieci.

Zupa  marchewkowa

Składniki:

Zupa marchewkowa

 

  • 1 szt pietruszka
  • 1 łyżka masło
  • seler kawałek
  • por kawałek
  • 1 szt pierś z kurczaka
  • 3 szt marchewka
  • pieprz
  • sól
  • natka pietruszki

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa marchewkowa
Marchewkę, pietruszkę, selera, pora,obrać, opłukać, zalać 1, 5 l wody, włożyć mięso, posolić, dodać pieprz, gotować 40 minut. Wyjąc seler i pietruszkę oraz mięso, pozostałe warzywa zmiksować z wywarem. Mąkę rozmieszać w 1/2 szkl przestudzonego wywaru, wlać do zupy, gotować 5 minut. Przyprawić, dodać natkę i masło, włożyć pokrojone mięso wymieszać.