Sposób przygotowania:
Zupa marokańska
Ciecierzycę namoczyć w zimnej wodzie na ok 12 godzin. Mięso i cebulę pokroić, włożyć do garnka. Ciecierzycę opłukać, dodać do garnka. Zlać wodą, doprawić solą i pieprzem, dodać masło. Gotować na wolnym ogniu przez 30 min.
Do zupy dodać soczewicę, ryż, pokrojone lub zmiksowane pomidory obrane ze skórki, koncentrat pomidorowy i posiekane zioła. Gotować prze ok 5-10 min.
Mąkę rozmieszać z wodą, wlać do zupe i znowu gotować 5-10 min. Zupę podajemy gorącą.
Do zupy dodać soczewicę, ryż, pokrojone lub zmiksowane pomidory obrane ze skórki, koncentrat pomidorowy i posiekane zioła. Gotować prze ok 5-10 min.
Mąkę rozmieszać z wodą, wlać do zupe i znowu gotować 5-10 min. Zupę podajemy gorącą.