xavera

xavera

Kucharz
[Przepisów: 8]

zupa meksykańska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Łatwe, smaczne i ezotyczne.

zupa meksykańska

Składniki:

zupa meksykańska

 

  • 1l soku pomidorowego
  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • po 1 puszce fasoli konserwowej białej i czerwonej
  • 4-5 papryk (czerwona, żółta, zielona)
  • cebula,
  • przyprawa do potraw meksykańskich

Sposób przygotowania:

zupa meksykańska
Cebulę i mięso wraz z przyprawą meksykańską podsmażyć na patelni. Sok pomidorowy zagotować, do gotującego się soku dodać paprykę pokrojoną w paski (oczyszczoną z pestek). Gotować do zmięknięcia papryki, następnie dodać mięso - chwilę pogotować. Na koniec dodać fasolę. Można dodać kilka kropli tabasco, sól, pieprz. Zagotować. Podawać z ugotowanym ryżem.