Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Zupa meksykańska

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Masz ochotę na coś nowego? Ta zupa przypadnie do gustu każdemu miłośnikowi mięska i pomidorów. Polecam.

Zupa meksykańska Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa meksykańska

 

  • 250 g mięsa mielonego
  • 1 marchew
  • 4 pomidory
  • pół selera
  • pół szklanki fasoli czerwonej i kukurydzy
  • szkl wody
  • łyżka koncentratu

Sposób przygotowania:

Zupa meksykańska
Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, gotujemy w szklance wody z marchwią i selerem. Następnie wyjmujemy warzywa, pomidory przecieramy przez sitko do wody, doprawiamy pieprzem i gotujemy z listkiem laurowym. Mamy wywar. W tym czasie smażymy mięso, gdy jest gotowe dodajemy do zupy razem z tłuszczem. Na patelni podsmażamy pokrojoną w plastry marchew i seler, dodajemy kukurydzę, fasolkę. Zawartość patelni dodajemy do zupy. Gotujemy jeszcze 5 minut.
Zupa meksykańska
Etap 1 - na patelni podrumieniamy mięso mielone
Zupa meksykańska
Etap 2 - przygotowujemy pomidorowy wywar
Zupa meksykańska
Etap 3 - dodajemy mięso, kukurydze oraz fasolę
Zupa meksykańska
Etap 4 - podrumieniamy warzywa i dodajemy

Tagi:

mięso