Sposób przygotowania:
Zupa meksykańska
Filety z kurczaka umyc, pokroic w kostke i podsmazyc na patelni, do smaku dodajac lyzeczke vegety, warzywka lub kucharka. Na oddzielnej patelni podsmazyc 3 cebule, pokrojone w polplasterki. Gdy cebule beda lekko podsmazone (wazne: nie spiec cebuli, bo bedzie gorzka) dodac do niej pokrojone w kosteczke papryki i chwile podsmazyc. Podsmazonego fileta z kurczaka oraz cebule z paprykami przelozyc do garczka. Zalac bulionem w takiej ilosci, by przykryla zawartosc garnka nieco ponad wszystkie skladniki. Gotowac na niewielkim ogniu jakies 15 minut. Dodac lyzeczke ostrej papryki w proszku. Nastepnie dodac odsaczona z wody kukurydze z puszki i chwile pogotowac. Czerwona fasole z puszki przelozyc na durszlak i oplukac obficie pod biezaca woda, by zmyc gesty sos spod fasoli. Po oplukaniu fasoli przelozyc ja do garnka i gotowac jeszcze jakies 10 minut. Do calosci, wedle uwazania dodac 2 lyzki koncentratu pomidorowego lub ketchup, by zupa zabarwila sie na mocno pomidorowy kolor:). Zupe przyprawic na koniec do smaku sola i szczypta pieprzu, posypac majerankiem i suszona pietruszka.Zupa ze wszystkimi skladnikami powinna byc dosc gesta, jesli ktos jednak chcialby ja jeszcze dodatkowo zagescic wystarczy przygotowac odrobine zasmazki i uzyska sie ten efekt:). SMACZNEGO!!!
kinga
wioletta_koziel
Sarenka
wioletta_koziel