iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Zupa meksykańska

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bardzo smaczna i pikantna zupa dla osób lubiących inne smaki, prosta i nieskomplikowana w wykonaniu.

Zupa meksykańska

Składniki:

Zupa meksykańska

 

  • 20 dag mięsa mielonego wieprzowego,
  • 1 puszka fasoli czerwonej,
  • 1 cebula,
  • 1 papryka czerwona i jedna żółta,
  • puszka pomidorów,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 litr bulionu warzywnego,
  • 1/3 łyżeczki przyprawy chili,
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:

Zupa meksykańska
Cebulę drobno siekamy, a czosnek przeciskamy przez praskę. Mięso przesmażamy z czosnkiem oraz cebulą, w garnku rozgrzewamy bulion, wrzucamy mięso, fasolę, papryki kroimy w paski i przesmażamy chwilę, wrzucamy do reszty, dodajemy pomidory z zalewą, łyżeczkę soli, chili, pieprz, gotujemy 30 min. Pod koniec doprawiamy solą.