Sposób przygotowania:
Zupa meksykańska
Mięso gulaszowe myjemy i osuszamy. Przyprawiamy słodką papryką oraz obsypujemy mąką. W garnku rozgrzewamy olej, podsmażamy mięso.
Cebulę kroimy w pół plasterki, dodajemy do mięsa. Całość podsmażamy ok. 5 minut. Zieloną paprykę kroimy w kosteczkę, pietruszkę oraz marchewkę obieramy i kroimy w kółeczka, pieczarki w plasterki. Warzywa dodajemy do mięsa, podlewamy wodą, dokładnie mieszamy, gotujemy.
Pod koniec dodajemy pokrojone pomidorki koktajlowe, odcedzoną fasolę i kukurydzę oraz przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.
Całość doprawiamy przyprawą do zup, przyprawą meksykańską, solą i pieprzem. Gotujemy do miękkości mięsa.
Cebulę kroimy w pół plasterki, dodajemy do mięsa. Całość podsmażamy ok. 5 minut. Zieloną paprykę kroimy w kosteczkę, pietruszkę oraz marchewkę obieramy i kroimy w kółeczka, pieczarki w plasterki. Warzywa dodajemy do mięsa, podlewamy wodą, dokładnie mieszamy, gotujemy.
Pod koniec dodajemy pokrojone pomidorki koktajlowe, odcedzoną fasolę i kukurydzę oraz przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.
Całość doprawiamy przyprawą do zup, przyprawą meksykańską, solą i pieprzem. Gotujemy do miękkości mięsa.
Magdalena88
VioletoweKucharzenie
Magdalena88 napisał(a):
Marika-
VioletoweKucharzenie
Marika- napisał(a):
Holly