BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1298]

Zupa meksykańska

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Polecam pyszną rozgrzewającą zupkę. Jest bardzo smaczna i zachęci swoim smakiem niejedno podniebienie.

Zupa meksykańska

Składniki:

Zupa meksykańska

 

  • Pierś z kurczaka 500 g,
  • Fasola czerwona 1 puszka ,
  • Kukurydza 1 puszka,
  • Przecier pomidorowy 1 mała puszka
  • Ser żółty około 400 g,
  • Puszka pomidorów
  • Przyprawa Meksykańska 1 op,
  • Olej 4 - 5 łyżek ,

Sposób przygotowania:

Zupa meksykańska
Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na oleju,dodać łyżkę przyprawy meksykańskiej dalej smażyć, aż mięsko będzie miękkie, przełożyć do garnka doda fasole z puszki razem z zalewą, a także pomidory z puszki oraz odsączoną kukurydze konserwową.

Gotować na małym ogniu dodając szklankę wody oraz koncentrat pomidorowy, dodać jeszcze większą połowę przyprawy gotować 5 minut.

Do gotującej zupy dodać potarty ser wymieszać. Gorącą zupę podać na talerzu.