Sposób przygotowania:
Zupa mięsna z warzywami
Mięso z szynki kroimy na kawałki - kostkę . Wkładamy do miski dodajemy olej ok 4 łyżki , liść laurowy , paprykę słodką ,paprykę ostra , pieprz, wyciśnięty czosnek, sól . Mieszamy dobrze odstawiamy na ok 1 godzinę . Następnie zawartość miski dajemy na rozgrzaną patelnię .smażymy na złoto. Na drugiej patelni podsmażamy pokrojone pieczarki z cebulą . Dodajemy pieczarki do mięsa. Mieszamy dodajemy pokrojone papryki czerwone. Zalewamy przegotowaną woda i gotujemy ok 35 min. Do miękkości mięsa. Dodajemy przecier pomidorowy . Zagotowujemy. Doprawiamy przyprawami. Na patelni rozpuszczamy masło dodajemy mąkę . Robimy zasmażkę . Dodajemy do zupy . Zagotowujemy.
zbysiowa
Konczi