iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Zupa mięsna drobiowa z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszna pożywna zupa mięsna z korniszonem ,pieczarkami i majerankiem

Zupa mięsna drobiowa z pieczarkami

Składniki:

Zupa mięsna drobiowa z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Zupa mięsna drobiowa z pieczarkami
W garnku z wodą ok 3 litra gotujemy udka .Do garnka dodajemy liść laurowy ,kulki pieprzu i ziele angielskie .Po ok 10 min dodajemy 2 kostki bulionowe .Dodajemy obraną i pokrojoną cieniutko marchewkę ja pokroiłam w paseczki obieraczką do warzyw -gotujemy do miękkości mięsa. Gdy mięso będzie miękkie wyciągamy je i oddzielamy od kości kroimy w mniejsze kawałki dodajemy z powrotem do wywaru .Cebule obieramy z łupiny i kroimy w kosteczkę ,pieczarki obieramy z skórki . Na patelni na maśle ok 1 łyżka podsmażamy pokrojone w plasterki pieczarki,posiekana cebulę i pokrojone w kosteczkę korniszony .Smażymy przez chwilę ,dodajemy czerwona paprykę ,przyprawę do flaków mieszamy .Zawartość patelni wlewamy do wywaru z mięsem .Na patelni na odrobinie masła robimy zasmażkę pierwszego stopnia -jasną .Dodajemy do zupy . Po zagotowaniu do zupy mięsnej dodajemy roztarty w dłoniach majeranek i doprawiamy pieprzem świeżo zmielonym kolorowym .Ozdabiamy kawałkiem natki pietruszki